Det siste året så har vi fulgt nøye med på utviklingen innen netthandel og ikke minst fulgt med på den store aktøren Amazon. Vi har brukt det siste året på å sette oss inn i hvordan Amazon fungerer og ikke minst mulighetene dette gir. Dette har resultert i noen gode blogginnlegg som f.eks vår artikkel om Amazon FBA og vår artikkel om hvordan du kan optimalisere på Amazon. Grunnen til at vi har brukt tid og ressurser på dette er fordi vi har hatt sterk tro på at Amazon er veldig nære med å lansere i Norge. 

Sist uke så skrev svenske aviser om at Amazon nå leter etter svenske oversetteree til sine kontorer. I går så kunne den norske nettavisen Shifter.no melde at Amazon nå leter norske og danske ansatte til sitt hovedkontor i Gdansk. Dette er ikke ansatte til deres svært lukrative server business men til deres retailplattform som de aller fleste av oss forbinder med Amazon. 

Dette er det første sikre tegnet vi har sett på at de nå kommer til norden. Det kan derfor se ut som om Amazon kommer til å gjøre sitt inntog i norden samtidig. 

Når kommer Amazon til Norge?

Gitt at Amazon ansetter nordmenn, dansker og svensker nå så vil vi anta at de vil lansere i norden omtrent samtidig. Amazon er kjent for å jobbe fort og ikke minst lansere ganske raskt. Det er ikke usannsynlig at Amazon vil lanseres før sommeren 2020, i det minste før vi går inn i et nytt år. Det har ikke blitt kommunisert noe i forkant av lanseringen men det er nok flere selskaper som i dag har fått nyss om dette igjennom avtaler med Amazon. Det er veldig lite av dette som er offentlig men det er kjent at PostNord blant annet har en avtale med Amazon i dag. Dette har av flere analytikere vært «problemet» til Amazon i norden. 

Hvordan bør du som bedrift forholde deg til Amazon?

Hvis du i dag har en nettbutikk eller bedrift som kan bli påvirket av Amazon så bør du snarest sette deg inn i hvordan plattformen fungerer og ikke minst hvilke muligheter dette kan gi deg. For de som velger å se på dette som en mulighet istedenfor en utfordring så vil det åpne seg opp muligheter for vekst. Vi skal heller ikke glemme at for veldig mange så vil Amazon bli en stor konkurrent og vil påvirke negativt. Det vil nok garantert være en «first mover advantage» til de som klarer å bruke plattformen riktig og ikke minst lærer seg å optimalisere for Amazon. 

Vi i Makai har brukt mye tid på å sette oss inn i Amazon og effekten Amazon har på et marked. Det finnes heldigvis veldig mange caser å lære fra og ikke minst som kan gjøre din bedre forberedt på det som skjer.. Ta kontakt med oss her for å booke en workshop hvor vi hjelper deg med å forstå Amazon og hvordan din bedrift kan bruke Amazon.