Veldig mange bedrifter investerer masse tid i en blogg eller lage innhold til sine nettsider. Da er det veldig kjedelig når man finner ut at noen kopierer innholdet på nettsiden. Det kan skade dine rangeringer og er ikke spesielt bra for din SEO. Heldigvis så finnes det flere ting du kan gjøre for å beskytte innholdet på din nettside.

Copyright

Alle nettsider bør ha et eget punkt om kopiering av innhold fra nettsiden. Selv så pleier jeg å tilpasse denne litt slik at de som har lyst på innhold fra nettsiden min heller kontakter meg. Jeg legger alltid inn en klar oppfordring til å ta kontakt istedenfor å kopiere innhold. Et typisk eksempel jeg bruker på mine sider er :

DITTDOMENE ER EN GRATIS NETTSIDE Å BRUKE. DET BETYR DESSVERRE IKKE AT DU KAN KOPIERE TEKST FRA NETTSIDEN UTEN SAMTYKKE. HVIS DU TRENGER GRATIS INNHOLD PÅ DIN NETTSIDE, TA KONTAKT MED OSS SÅ LAGER VI NOE HELT SPESIELT TIL DEG!

Som du kanskje skjønner i eksempelet ovenfor så bruker jeg denne til å prøve å få lenker fra de som ønsker å kopiere innhold fra siden min.

Copyscape

Copyscape er et fantastisk verktøy for deg som lurer på hvor unikt innholdet på din nettside er. Du skriver inn adressen på nettsiden din og den søker aktivt etter kopier av innholdet ditt på nett. Hvis du finner innhold som er kopiert så er det 2 mulige årsaker:

  1. Noen har kopiert innholdet ditt
  2. Hvis du har kjøpt innhold av andre eller kjøpt nettsiden av andre så kan de ha kopiert innhold.

Hvis du er usikker på dette så kan du bruke Archive.org for å se om du finner et tidspunkt for å stadfeste hvilken nettside som hadde innholdet først. Det er mulig å kjøpe tilgang til Copyscape Premium og søke igjennom siden jevnlig.

WP Content Copy Protection

Hvis du har WordPress så kan du blokkere folk fra å få lov til å kopiere innhold. Du kan legge inn en melding som dukker opp når de prøver å kopiere innholdet fra nettsiden din.

Selv bruker jeg ikke dette, fordi jeg tenker at det er greit at noen kan bruke innholdet mitt på en eller annen måte. Jeg søker uansett igjennom siden av og til. Dersom du bare ønsker å forsikre deg om at ingen kopierer så er dette en god metode.

Hva gjør jeg hvis noen kopierer innhold fra nettsiden min?

Dette skjer med denne siden og andre sider jeg eier. Da tar jeg kontakt med eieren av nettsiden og spør om jeg heller kan lage noe unikt innhold til personen med en lenke til meg. Hvis det ikke fungerer så sender jeg en regning på tiden jeg antar at jeg har brukt på artikkelen. De aller fleste liker alternativ nummer 1 bedre.

Man bør definitivt sjekke om noen kopierer innholdet fra siden din. I tillegg hvis du kjøper innhold fra andre så må du sjekke om det er unikt eller ikke. Hvis noen har kopiert innhold fra siden din, prøv å få det til å bli en mulighet istedenfor et problem. Personen som har kopiert innhold fra deg vil garantert lenke til deg mot en lenke!

Trenger du hjelp med innhold til nettside?

Hvis du trenger hjelp med innhold til nettside så kan du gjerne ta kontakt med oss. Vi har lang erfaring og dyktige skribenter som kan lage innhold til din bedrift. Ta kontakt med oss her for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg med innhold!

Øk salget i nettbutikken nå!

Få innlegget som Ole Petter har skrevet om krisesalg i nettbutikken direkte i din e-post.

You have Successfully Subscribed!