Jeg har grått mange tårer, ledd masse, vært fylt av frustrasjon over de bølgedaler som finnes når man driver for seg selv. Etter 6 år som selvstendig næringsdrivende og digital konsulent har 2019 vært året for endring. I dette innlegget ønsker jeg å ta en kort oppsummering av året som har gått og dele med dere vår store nyhet.

Hvem hadde trodd da vi avsluttet julen 2018 at følgende år skulle bli så innmari innholdsrikt. Etter å ha sagt farvel med en stor kunde og snust litt på ulike samarbeid med andre byråer var jeg og Ole Petter veldig klare for å gjøre noe nytt sammen. Samtidig er det ikke bare-bare å komme i gang som nyoppstartet konsulent. Med god hjelp av søkemotoroptimalisering.com (i dag Makai.no) fikk Ole Petter inn flere kunder ved å rangere i Google på enkle søkefraser som «SEO-konsulent». I tillegg til å benytte seg av nettverket sitt på LinkedIn kom Ole petter veldig snart opp i en veldig grei inntjening. Hard jobbing. Og som man sår høster man. Jo flere kunder Ole Petter fikk inn, jo flere kunder fikk jo jeg. Det viste seg nemlig at mange av dem som er på jakt etter SEO-tjenester også er veldig interesserte i betalt annonsering og digital strategi.

Vi har virkelig fått testet oss i møter med kunder, vi tenker jo ofte veldig ulikt på mye selv om vi er enige om en hel del. For eksempel er jo jeg veldig glad i reklame og merkevarebygging (det er jo det jeg har en bachelorgrad i), mens Ole Petter er mer glad i snarveier. Kombinasjonen her er veldig interessant for kundene våre. Mange kommer til oss i en krisesituasjon der de ønsker å selge mer akkurat nå. Når de da ikke har «tid», er vi ofte på ballen med raske løsninger.

Vi avslutter året 2019 med å ha noen spennende tilbud ute på digital markedsføring. Og vi går fra å være enkeltpersonsforetak over til noe litt tryggere – nemlig et AS.

Det betyr også at vi skifter navn – fra VIKSE og søkemotoroptimalisering.com til Makai As.

God jul gode venner, kunder og samarbeidspartnere og riktig godt nytt år fra oss.

Klem fra Marianne Og Ole Petter