Google la for første gang ut på Twitter en melding som varslet en kommende oppdatering i algoritmen sin. De valgte å kalle denne oppdateringen for «June 2019 Core Update». Den ble rullet ut 03.06.2019

Det er ikke lenge siden Google hadde en lignende oppdatering, det var i mars 2019. Når algoritmen ble oppdatert i mars så bekreftet Google oppdateringen i etterkant. Nå varslet de oppdateringen i forkant. Det kan virke som om Google ønsker å åpne på oppdateringer som kommer. Dette er nemlig en helt ny side fra Google, som før holdt alle oppdateringer tett til brystet. Flere spekulerte i om oppdateringen i Google var «uvanlig stor» siden den ble varslet i forkant. Danny Sullivan i Google avkreftet dette men svarte følgende på Twitter:

Those are definitely noticable. That’s why we confirm them.

Danny Sullivan om Google oppdateringen

Oppdateringen som kom i Mars 2019 ble av mange oppfattet som en «roll back» av tidligere algoritmer. Det er fortsatt tidlig å si hva denne oppdateringen gikk etter og hva den har gått etter. Det man kan konkludere med er at oppdateringen er stor. I Norge så har vi ikke sett veldig store endringer ennå men for oss som følger med på rangeringer så ser vi store svingninger opp og ned. Det kan ta opptil 2 uker før den er ferdig rullet ut over hele linjen.

På de rapportene som kommer fra Black Hat World så er det flere som ble tatt av oppdateringen i mars 2019 som nå har fått rangeringene tilbake. Samtidig så er det flere som rapporterer om tap av trafikk på omtrent 50% som ikke har noe med denne oppdateringen å gjøre.

I Norge så har jeg registrert en 20-30% økning på enkelte nettsider i rangering. Dette kan være helt tilfeldig, derfor avventer jeg noe med å analysere disse før neste uke. Som oversikten over viser så ble gambling og finans sterkt påvirket. Jeg har tracket begge disse bransjene igjennom oppdateringen og det er ikke store endringer her i Norge, ennå ihvertfall.

Nå har Google bekreftet at oppdateringen var ferdig rullet 08.06.2019. Det har ikke vært veldig mange nettsider som offentlig har sagt at de har mistet rangering. Det som er sikkert er at det er veldig mange vinnere og tapere her.

Denne gangen har Google oppdateringen fått en litt mer offentlig debatt etter at den norske grunderen Jonas Borchgrenvik la ut en artikkel på nettsiden sin CCN om at han må sparke flere ansatte på grunn av Google oppdateringen. Vistnok så mistet CCN over 90 % av sin trafikk etter at Google rullet ut sin oppdatering.

Til nå så har det ikke kommet noen særlig konstruktive meninger om denne oppdateringen men en haug av konspirasjonsteorier. Vi oppdaterer artikkelen så snart vi har mer informasjon.

Hvis du merker noe forskjell på din side så send meg gjerne en epost på olepetter@søkemotoroptimalisering.com. Da kan vi prøve å samle litt data på hvordan denne har påvirket norske nettsider.

11 SEO TIPS

Ole Petter har laget en liste med sine 11 beste SEO-tips. Få dem på e-post ved å legge igjen e-postadressen din her.

Takk. Om få minutt vil du motta 11 SEO tips på e-post.