De siste dagene har det vært en intens aktivitet på SEO-forumer i hele verden. Det kan se ut som om Google har rullet ut en ny oppdatering, ikke like stor som oppdateringen sist. Det er ikke alltid man ser en oppdatering i Norge like bra, men denne gangen er resultatene merkbare for veldig mange nettsider også norske.

Google-oppdatering

Her ser du en graf fra Semrush som viser volatiliteten i Google de siste dagene.

Jeg begynte å se noen endringer den 13.09.2019 men det var ikke før den 18.09.2019 at resultatene ble merkbare.  På forumer så spekuleres det i om denne oppdateringen var rettet mot spesielle nisjer. Etter min research så ser ikke det ut til å stemme for den har i grunn rammet veldig mange forskjellige nisjer. I Norge så har den rammet alt i fra ordet «forbrukslån» til «solcellepaneler». Det kan bety at enten så klarer ikke Google å forstå nisjene eller at dette er en bredere oppdatering.

Jeg tracker over 400 norske søkeord og 14 forskjellige nettsider for mine kunder. Det er nesten ingen kunder som har «normal aktivitet» på sine søkeord. Alle disse nettsidene ser endringer fra 5 -25% i rankingene sine hvis vi ser på de siste 7 dagene. Ut i fra hva jeg ser så rammer denne oppdateringen typiske store søkeord med mye volum. Det kan være tilfeldig, men det er en ganske klar tendens på de ordene jeg følger.

Hva betyr denne oppdateringen?

Det er fortsatt veldig tidlig å si hva denne oppdateringen betyr. Google har ennå ikke bekreftet noe oppdatering og det finnes veldig lite informasjon tilgjengelig. Den største endringen skjedde 18.09, det er stor sannsynlighet for at volatiliteten kommer til å fortsette en god stund. Om et par dager så vil det komme mer informasjon og vi kan begynne å analysere hvordan denne oppdateringen rammet søkeresultatet. Jeg kommer til å oppdatere her så fort jeg vet noe mer om oppdateringen.

.

11 SEO TIPS

Ole Petter har laget en liste med sine 11 beste SEO-tips. Få dem på e-post ved å legge igjen e-postadressen din her.

Takk. Om få minutt vil du motta 11 SEO tips på e-post.