FBA står for «fulfiltment by Amazon» som betyr «oppfyllelse av Amazon». Oversettelsen på norsk blir nok litt klumsete, men det betyr egentlig at Amazon gjør «jobben». Dette er altså en tjeneste som er tilgjengelig for deg som har et produkt du ønsker å selge på Amazon. Dette kan du gjøre som et supplement til salgene du får i nettbutikken din eller du kan gjøre dette uten en egen nettbutikk.

Med Amazon FBA-tjenesten kan selgere og nettbutikker lagre sin beholdning på Amazon-lagrene, og Amazon bruker sin kompetanse til å plukke, pakke og sende produkter til sine kundene som kjøper produkter fra deg på Amazon. Amazon tar også jobben med kundeservice, returer og alt mot kunde.

Dersom et produkt er under Amazon FBA så vil det komme opp en egen logo på dette produktet. Flere som handler på Amazon finner trygghet i nettopp dette.

Hvorfor bruke Amazon FBA?

Nå har ikke Amazon kommet til Norge ennå men man kan fortsatt bli en Amazon FBA. Når Amazon kommer til Norge så vil Amazon FBA gi deg store fordeler i form av at du kan benytte teknologien og tjenesten de har utviklet til å selge ditt eller dine produkter. Selv om du eier egen nettbutikk så vil man garantert tjene penger på å være tidlig på Amazon.

Her er noen av fordelene:

Du slipper

  1. Kunder

Dette er nok det beste argumentet for å ha dine produkter på Amazon. Det er et ekstremt stort antall kunder du kan nå ut til med ditt produkt. Kunder som kanskje ellers du aldri ville hatt mulighet til å selge til.

Ettersom Amazon fungerer omtrent som Google. Folk går inn på Amazon for å søke etter produkter. Du betaler veldig lite for tjenesten Amazon gir og du kan spare penger du ellers måtte brukt på annonser for å rekruttere kunder.

2. Logistikk

Amazon er eksperter på logistikk. Hvis du har drevet din egen nettbutikk eller snakket med noen som driver dette, da vet du at at logistikk er noe av det mest utfordrende. Det tar mye tid, koster penger og er ikke alltid like lett. Når man bruker Amazon FBA derimot så trenger man kun å sende eskene med produkter til Amazon, så tar de av seg resten.

Under Amazon FBA-paraplyen så har man i tillegg fordelen at Amazon tar seg av returer.

3. Kundeservice

Når du selger et produkt igjennom Amazon FBA så slipper du å gjøre kundeservice mot disse kundene. Noen vil oppleve dette som positivt og andre som negativt. Det er derfor slik at Amazon FBA fungerer best for produkter som ikke krever mye oppfølging i etterkant.

Hvordan komme i gang med Amazon FBA?

Det er ikke vanskelig å komme i gang med Amazon FBA.

  1. Gå inn på Amazon.com
  2. Registere seg
  3. Registrere produkter
  4. Sende produkter over til Amazon
  5. Følge med på salget

Les gjerne vår artikkel om hvordan du kan lykkes på Amazon her!

Øk salget i nettbutikken nå!

Få innlegget som Ole Petter har skrevet om krisesalg i nettbutikken direkte i din e-post.

You have Successfully Subscribed!