De aller færreste vet at Google faktisk håndhever sin egen lov og om du bryter denne loven så kan Google straffe deg. «Google`s Lov» heter egentlig Google Webmaster Guidelines. Det er egentlig en oppskrift på hvordan Google vil at du lager en nettside og hva de vil at du ikke skal gjøre. Om du eller noen bryter disse så kan du få en manuell straff av Google.

Dette er «lovbruddene» Google vil at du unngår:

  • Automatisk generert innhold
  • Kjøp av lenker
  • PBN
  • Innhold uten innhold
  • Cloaking
  • «Sneaky» redirects
  • Copy-paste innhold
  • Malware og trojaner
  • Irrelevante nøkkelord
  • Stuffing av nøkkelord

Dette er noe av punktene som kan få deg i skikkelig problemer med Google. Veldig mye av dette er enkelt å unngå, mens andre ting kan skje. Hvis man har f.eks har leid inn et SEO byrå så er det vanskelig å vite om de f.eks har kjøpt lenker istedenfor å bygge de organisk. Det samme kan skje hvis man har kjøpt innhold som senere viser seg å være kopiert. Dette har blant annet skjedd med store selskaper som Euroflorist og Expedia.com tidligere.

Nettsiden din kan bli straffet av Google dersom den blir hacket eller deler av siden blir hacket. D

Når du kjøper tjenester av meg så kan du være sikker på at jeg ikke kjøper lenker eller kopierer andres innhold. Jeg er opptatt av å levere tjenester som skal holde vann over tid.

Hvordan vet man om man er straffet av Google?

Dersom du har en nettside som har plutselig mistet organisk trafikk eller mistet plasseringer i Google så kan du ha fått en straff av Google. Hvis du har Google Search Console så kan du klikke deg inn på «sikkerhet og manuelle handlinger». Dersom det ikke står noe her så har du ikke noen manuell straff fra Google. Hvis du ikke har Google Search Console aktivert så er det veldig enkelt å sette opp, du kan sjekke om siden din har manuelle handlinger med en gang.

Hvis du ikke kan se noen manuelle handlinger så kan det være algoritmen til Google som har flagget innholdet ditt. Da bør du i så fall lese igjennom Google Webmaster Guidelines å gjøre oppdateringer av innhold og nettside i henhold til dem. Det kan ta lang eller kort tid før Google ser at du har tilpasset deg, du kan ikke foreta deg noe mer mot Google.

Hvordan fjerne en manuell Google straff?

Det er ganske enkelt å fjerne en Google straff. Først så må man fikse det som Google har avdekket. Så hvis du f.eks har fått en melding manuell handling på grunn av kjøpte lenker. Så må du ganske enkelt prøve å fjerne disse lenkene. Du må gjøre dette så grundig som overhodet mulig.

Deretter så kan du søke om en ny vurdering av nettstedet. I den samme meldingen du fikk av Google om straffen så ligger det en lenke som du kan bruke for å søke om en ny vurdering. Her bør du være så detaljert som mulig på det du har foretatt deg og hvorfor. Det tar vanligvis bare noen få dager før du får svar av Google på dette.

Oppsummering

Det er absolutt en oppmerksomhet fra Google som man ikke ønsker. I tillegg så er det ganske enkelt å unngå en straff fra Google hvis du holder deg innenfor retningslinjene. Hvis man får en straff fra Google så kan det koste deg og din bedrift flere hundre tusen kroner, det beste er å unngå det.

11 SEO TIPS

Ole Petter har laget en liste med sine 11 beste SEO-tips. Få dem på e-post ved å legge igjen e-postadressen din her.

Takk. Om få minutt vil du motta 11 SEO tips på e-post.