Når vi jobber med SEO for kunder så kommer jeg ofte over nettsider som tilsynelatende jukser i Google. Når jeg skriver «jukser» så mener jeg at de får lenkene sine fra unaturlige plasser. Så hva gjør man med konkurrenter som f.eks kjøper lenker fra utenlandske sider eller har et helt nettverk av sider som sørger for at de rangerer? Jeg skal prøve å dele mine tanker rundt dette her.

Det er en utrolig deprimerende og ikke minst irriterende når konkurrenter jukser, men det er ikke noe grunn til at du skal foreta deg noe. Hvis du tror at de ikke gjør dette med viten eller vilje selv, så kan du gjerne konfrontere dem med med dette. Det er nok av eksempler på SEO-konsulenter og byråer som driver litt «cowboy». Du kan også rapportere nettsiden til Google her, men sjansen er stor for at ingenting skjer.

Hva gjør Google med juks?

Hver år kommer det en Google-oppdatering eller en oppdatering i algoritmen som fanger opp nye juksemakere. Hvis du jukser så kan du aldri være trygg på at nettsiden din er trygg. Hvis du derimot jobber langsiktig og gjør det etter boka så er hver oppdatering en mulighet til å øke dine rangeringer.

En av Google sine største utfordringer er nettopp å fjerne juksing og manipulering av søkeresultatet. Manipulerte resultater gir en dårligere opplevelse for brukerne av Google og det skader dermed Google. For å få fange opp juksemakerne så bruker de algoritmen sin, i tillegg til rapporter fra brukere. Det har vært rykter om at det finnes noen «Google-Sheriffer» som tråler Google manuelt for å gi tilbakemeldinger, dette er ikke bekreftet.

Så hva gjør du?

Du skal ikke kopiere dem, selv om det ofte er latterlig enkelt. Det du skal gjøre er å fortsette å jobbe på og investere i langsiktig SEO. En aktør som jukser får sjeldent beholde rangeringene sine over tid. Det er også en sannsynlighet for at det ikke er lenkene som kommer fra juks som avgjør at konkurrenten din rangerer over deg, de kan ha:

  • Bedre innhold
  • Gode lenker (som ikke er juks)
  • Bedre brukeropplevelse
  • Raskere nettside

Så dersom du oppdager at dine konkurrenter jukser, bruk det som motivasjon til å jobbe ennå hardere. Det er ikke sikkert det betaler seg med en gang, men over tid så kommer du til å vinne. Jobb med din egen side og sørg for en positiv utvikling!

Trenger du hjelp med SEO til din bedrift?

Vi hjelper deg gjerne med SEO til din bedrift. Ta kontakt her får å ta en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg og din bedrift med SEO. Vi har lang erfaring og vet hva som skal til å gjøre din bedrift synlig i Google.