Vi snakker med mange som har startet nettbutikk eller er i prosessen med å starte nettbutikk. Når vi spør de «Hva er det som koster mest penger, som du ikke trodde kostet penger?». Da svarer de fleste «betalingsløsninger». Det er kostbart å bruke og tilby veldig mange løsninger. Da gjelder det å finne gode løsninger som er billige å bruke. Her er listen vi anbefaler på betalingsmidler til din nettbutikk:

  1. Klarna

Klarna er blitt en «greie» i Norge, de aller fleste vet hvordan det fungerer og velger Klarna om de kan. Fordelen for deg er at du får raskt betalt og ulempen er kostnaden Klarna bringer med.

Vi vet at det finnes en del som er i mot slike faktura løsninger. Da er vårt råd, ikke ta den kampen i din egen nettbutikk. De aller fleste som bruker Klarna, de gjør det på grunn av enkeltheten.

2. Visa/Kredittkort

Dette er en selvfølge å ha i sin nettbutikk, men dette har til og med en kostnad. Hvis man ønsker å selge så er man nødt til å tilby betalinger med både vanlige VISA-kort og Mastercards.

3. Kryptovaluta

Dette vil nok noen syntes er ganske teit, for hvor mange er det som egentlig ønsker å handle med kryptovaluta? Det er ikke mange, men man får mye eksponering i miljøet. I tillegg så kan man generere lenker som vi har skrevet om her.

4. Forhåndsbetaling

Det er svært få som benytter seg av en løsning som innebærer forhåndsbetaling, det kan være greit å inkludere dette. Så kan man henvise videre til denne løsningen, istedenfor faktura eller lignende.

Trenger jeg alle disse?

Ne, det gjør du ikke. Det kommer an på bransje, nisje og hvem konkurrentene din er. Hvis dine konkurrenter tilby Klarna f.eks, men du gjør det ikke. Da må du tilby dette.

Det man burde være obs på er å ikke signere lange avtaler mellom din nettbutikk og noen betalingsløsninger. Da kan du «hoppe av» hvis det ikke betaler seg eller kundene ikke ønsker det.

Kan vi hjelpe deg med noe?

Vi håper du likte vår artikkel og setter pris på at vi deler våre meninger med deg. Hvis du har en nettbutikk eller skal starte en nettbutikk så må du gjerne klikke her for å kontakt med oss. Vi kan avtale en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg med din markedsføring.

Øk salget i nettbutikken nå!

Få innlegget som Ole Petter har skrevet om krisesalg i nettbutikken direkte i din e-post.

You have Successfully Subscribed!