Det har vært en «greie» blant oss som jobber med å optimalisere for søk at man skal holde seg innen et visst antall ord. For noen år siden så skulle artikler helst være på minimum 250 ord, så skulle de være på 500 ord og nå hører man alt ifra 500 til 3000 ord. Så hva er egentlig riktig og hvor viktig er det for å rangere?

Først, jeg er egentlig ikke tilhenger av å skrive et visst antall ord for å tilfredstille søkemotorene. Samtidig så er det slik at jeg, som du, er helt avhengig av å få trafikk igjennom organiske kanaler. Derfor prøver jeg alltid å ha dette i bakhodet når jeg skriver innhold.

For å skrive innhold som rangerer så må man skrive godt. Dette går fremfor hvor mange ord du har i teksten din. Du kan skrive en million ord, men hvis det ikke er bra så spiller det ingen rolle.

Så hvor mange ord trenger du å skrive?

I utgangspunktet så bør du skrive mellom 500 og 3000 ord per artikkel. Jeg pleier alltid å se på konkurransen før jeg begynner å skrive. Det betyr at jeg ser på hva som rangerer på #1. Da ser jeg på hvor lang artikkelen er og hvor god den er. Det beste er faktisk hvis jeg ser at jeg kan skrive den bedre og litt kortere.

Jeg har troen på variasjon. F.eks så er blogginnlegget mitt om Google Search Console naturligvis lenger enn dette. Så har jeg kortere innlegg på f.eks når Google har kommet med en ny oppdatering. Det viktige er at man dekker temaet best av alle.

Utfordringen kommer hvis den som rangerer som #1 har skrevet 3000-6000 ord. Da betyr det som regel at det er nødvendig med en lang og dekkende tekst.Det er ikke en automatikk i at en lenger artikkel blir rangert bedre enn en kort en. Så hvis man f.eks føler at 800 gode ord er det som skal til så er det bare å teste ut. Hvis den artikkelen ikke gjør det bedre enn #1 så kan du vurdere å oppdatere den med mer innhold.

Hvis du er usikker på hvordan innholdet på din nettside er i dag så kan du sjekke dette med Ahrefs. Hvis du velger «site audit» her så vil du kunne finne ut hvor mange ord dine blogginnlegg og undersider har.

Om du syntes det er vanskelig å lage innhold som er optimalisert for søkemotorene så må du gjerne ta kontakt med oss. Vi kan hjelpe deg med å lage innhold som rangerer, engasjerer og som holder høy kvalitet. Du kan lese litt mer om hvordan vi jobber med innhold her.

11 SEO TIPS

Ole Petter har laget en liste med sine 11 beste SEO-tips. Få dem på e-post ved å legge igjen e-postadressen din her.

Takk. Om få minutt vil du motta 11 SEO tips på e-post.