Når man har fått en ide til en nettbutikk så pleier man veldig fort å gå over i tankeprosessen til å tenke «hva skal den hete». Så kommer man kanskje på et veldig godt navn, men når man skal registere domene så er det tatt. Det er veldig kjedelig, men det er dessverre virkeligheten for veldig mange som skal ha et domene til sin nettbutikk. Derfor er det veldig viktig å finne seg et navn før man starter på utviklingen videre. Vi har laget en liten guide til deg som er på jakt etter et navn og domene til din nettbutikk.

Før du begynner å sjekke, så anbefaler vi deg at du lager en liste med 5-10 mulige navn på din nettbutikk. Sjansen er nemlig stor for at flere er opptatte. Har du flere navn på blokka så blir det enklere og billigere for deg å finne et domene.

Sjekk om domene er ledig

Bruk Domeneshop.no for å enkelt finne ut om domene du ønsker er ledig. Dersom det ikke er ledig, så kan du sjekke om domene i dag brukes til noe. Hvis domene ikke brukes til noe, så kan du gå inn på NORID.NO å finne ut hvem som eier domene.

Domene er opptatt og hva gjør jeg?

Kontakt eieren, spør om du kan få kjøpe domene til kostpris. Noen vil bli glad for at domene får nye eiere, men de aller fleste vil nok helt sikkert kreve en høyere sum. Her er det stort sett forhandlinger som må til. Noen ganger får man en god pris og andre ganger så blir man ikke enige om pris.

Da er det greit å ha flere navn på blokka, det er nemlig mye bedre å bruke pengene på f.eks Facebook-annonser eller på andre former for markedsføring.

Ole Petter som jobber i Makai har erfaring med kjøp og salg av domener. Han var blant annet med å kjøpe et av Norges mest kostbare domener noen sinne. Du må derfor gjerne ta kontakt med oss om du ønsker at vi skal hjelpe deg med å kjøpe et domene. Vi vet hvordan man kan få et opptatt domene på en rimelig og god måte.

Domene er opptatt og jeg vil ha det navnet…hva gjør jeg?

Da har du noen alternativer:

A. Betal nåværende eier av domene det han ønsker

B. Finn et annet TLD (endelse som f.eks .com .net .as)

Vårt råd er å tenke nøye igjennom andre navn, nordmenn har mer trust i .NO domener enn f.eks .com og .net. Det finnes utrolig mange gode eksempler på nettsider som gjør det bra med .com også. Så hvis du absolutt skal ha et navn og .com er ledig, så bør du definitivt velge det.