Kanskje du har lyst til å starte en nettbutikk men vet ikke hvordan du skal finne produkter du kan selge eller kanskje du har en nettbutikk men trenger nye produkter. Hvor er det man egentlig finner nye produkter til sin nettbutikk? Her finnes det mange muligheter men vi har prøvd å lage en guide som er så dekkende som mulig.

Hvis du har en nettbutikk i dag så anbefaler vi at du begynner med å se på nettsiden til AliBaba. Her finner du masse produkter innenfor alle sjangre og det er enkelt å bestille. Dette er et godt utgangspunkt for å finne produkter som du kan selge og ikke minst gjør reseach. Klikk for å registrere deg og få et godt tilbud på din første bestilling av dine produkter.

Hvordan finne produkter som selger?

Når man skal finne nye produkter til sin nettbutikk så er man nødt til å gjøre litt research først. Man må finne ut hva folk faktisk vil ha. Siden Norge nesten alltid henger litt etter, så kan det være et godt sted å starte med å se på søketrender i utlandet. Finn ut hvilke butikker i USA, Australia og Sverige som er så like som mulig som din nettbutikk eller den nettbutikken du ønsker å lage. Se etter hvilke produkter som selger godt, se om de finnes i Norge. Etterhvert som du gjør dette så vil du komme over en del produkter som ser ut til å gjøre det bra i utlandet og som kanskje vil gjøre det godt i Norge.

Selv i Norge, hvis man er først ute med et produkt. Så kan man tjene utrolig mye penger. Noen gode eksempler på dette er de første som begynte å selge FidgetsSpinnere, bærbare høyttalere eller OneWheel. Dersom man ikke er først, men sist…da kan det være svært kostbart. Derfor er research og analyse viktig før man kjøper noe som helst.

Noen steder hvor man åpenbart kan finne trender der:

Det finnes jo helt sikkert mange andre kilder, men spesielt for de som er helt usikre på hva de skal ha. Så kan sidene over gi deg noen gode ideer på hva som er populært og folk liker.

For å «verifisere» sin ide så kan man ganske enkelt gjøre noen stikkprøver i Facebook-grupper eller på forumer. Her kan man f.eks lage poster som «Har noen prøvd denne? Erfaringer?. Risikoen ved å gjøre dette er at man får noen konkurrenter, sannsynligheten for dette er nok lav.

Hvordan kjøpe disse produktene?

For å kunne kjøpe disse produktene så må man finne ut hvor de kommer fra og eventuelt om det finnes flere lignende produkter. Det første man gjør hvis man har funnet et eller flere produkter man ønsker å selge i sin nettbutikk det er å finne ut hvem som som lager produktene. De fleste steder står dette under beskrivelsen av produktet. Hvis ikke så kan du kontakte nettbutikken du fant det hos og spørre. Da kan du være ærlig på hva din intensjon er, da kan det være du blir satt i direkte kontakt med bedriften/personen. Hvis du får kontaktinformasjon der så må du lage en fin presentasjon av deg selv. Noen ganger så må man selge seg inn her for å få innpass. Gjør man det, så kan verden stå foran dine føtter.

I veldig mange tilfeller så kjøper nettbutikkene dette direkte fra en nettside med forskjellige forhandlere. Du bør alltid sjekke nettsidene nedenfor før du inngår noen avtaler med noen.

  1. Alibaba.com

Dette er kanskje en av de mest brukte nettsidene for innkjøp av produkter til nettbutikker i hele verden. De har omtrent alt du skulle klare å tenke deg til her. Dette er omtrent som et Finn.no for nettbutikker. Sidene lar deg koble deg direkte til fabrikker og agenter av produkter som du kan kjøpe i bulk billig.

Vår erfaring med Alibaba.com er at det kan lønne seg å bestille seg et prøve produkt først. De aller fleste tilbyr dette og det er greit å se de før man kjøper. Et godt eksempel på dette er når undertegnede fant noen billige trekopper, som jeg tenkte å selge videre her i Norge. Når jeg skulle hente disse 100 koppene, så viste det seg at det var i miniatyr form.

Hvis du ønsker å se eksempler av produkter som finnes på AliBaba.com så er Wish.com et strålende eksempel på dette.

2. TradeKey

Trade Key er en av konkurrentene til AliBaba og fungerer omtrent på akkurat samme måte. Det samme rådet som AliBaba gjelder her. Bestill en vareprøve før du bestiller opp ditt produkt.

3. Made-In-China

Tittelen sier vel alt, dette er en nettside som ligner veldig på de to overnevnte men den er litt mer oversiktlig og har litt færre produkter. Vår erfaring er at Made-In-China er litt bedre på elektroprodukter og lignende enn de overnevnte.

Det samme gjelder for denne, man må bestille vareprøver først, for å være sikker.

Noen råd til deg som skal gjøre innkjøp til din nettbutikk:

  • Bestill alltid vareprøve først
  • Prut alltid på prisen du får først og gjør en beregning på at du tjener penger med god margin på produktet
  • Bestill nøkternt antall produkter i starten. De aller fleste leverandører vil ha nok til din neste bestilling.
  • Prøv å bygg en sterk relasjon til din leverandør fra dag 1

Vi vil gjerne benytte anledningen til å si at om du trenger hjelp til søkemotoroptimalisering eller annonsering til din nettbtuikk så hjelper vi deg veldig gjerne med nettopp dette. Vi har over 10 års erfaring og vet hvordan man kan markedsføre en nettbutikk på en lønnsom måte. Ta gjerne kontakt med oss her dersom det skulle være aktuelt.

Øk salget i nettbutikken nå!

Få innlegget som Ole Petter har skrevet om krisesalg i nettbutikken direkte i din e-post.

You have Successfully Subscribed!