I dag så bruker de fleste masse tid på å lage gode nettsider og ikke minst godt innhold. Du kan skrive det beste innholdet i Norge og ikke få så mye trafikk du fortjener hvis du ikke har gode metabeskrivelser.

Hva er en metabeskrivelse?

En metabeskrivelse er et sammendrag eller beskrivelse av innholdet på en nettside. Beskrivelsen har 155-160 tegn og en tittel. Hvis du ikke lager beskrivelser og titler så vil søkemotorene bruke utdrag av innholdet på nettsiden din.

For å se hvordan man kan bruke metabeskrivelser så kan man se på søkeresultatet på søkeordet «forbrukslån». Dette er kanskje en av de mest verdifulle rangeringene i Norge.

Her kan du se at Bank Norwegian og nettsiden Loans har optimalisert metabeskrivelsen sin. Nettsiden Centum.no har ikke optimalisert sine metabeskrivelser.

Disse metabeskrivelsene må fange oppmerksomheten til de som søker etter produktet ditt. Det er jo gjerne annonser over det organiske søket så man må bruke titler og beskrivelser for å fange oppmerksomheten til den potensielle trafikken.

Hvordan komponere en god metatittel og metabeskrivelse?

Først, det er viktig at man ikke over-optimaliserer. En god tittel og metabeskrivelse oppleves ikke som en annonse men som troverdig. I tittelen så burde du beskrive hva du selger og firmanavnet ditt. Nedenfor har jeg inkludert et eksempel som jeg har laget for denne siden.

I selve metabeskrivelsen så prøver man å fortelle de potensielle besøkende/kundene hvorfor de bør klikke på deg. Du kan gjerne legge inn unike ting ved din bedrift:

  • 5000+ fornøyde kunder
  • Størst utvalg i Norge
  • Døgnåpen kundeservice
  • 100 % laget i Norge

Dette var bare eksempler, men dette er typiske ting som kan skille deg ut fra resten av søkeresultatet. Det må selvfølgelig stemme og man skal ikke juge på seg noe.

Trenger man metabeskrivelser på alle undersider og innhold?

Om man har tiden eller ressursene til å få optimalisert hele nettsiden så er det bra. Hvis siden er veldig stor så er det helt innafor å prioritere sidene som faktisk har trafikk eller sidene som har potensial for mye trafikk. Den beste måten er å optimalisere de viktigste sidene først og deretter jobbe seg igjennom hele siden.

Dersom du skulle trenge hjelp med metabeskrivelser så ta kontakt med meg her. Jeg hjelper deg gjerne med å lage fengende beskrivelser som forfører trafikk inn til din side.

Hvordan oppdaterer man metabeskrivelser?

Hvis du har WordPress som CMS så er det veldig enkelt. Da vil jeg anbefale deg å laste inn Yoast som plugin eller Raven Tools. Begge to har en gratis versjon som lar deg enkelt redigere metabeskrivelser.

I andre systemer så er det noen steder hvor feltet for tittel og metabeskrivelse ligger i backend der du redigerer artikkel eller underside. På andre systemer så må man inn på en egen modul som heter SEO eller lignende. Hvis du er usikker, så kontakt de som har laget nettsiden din for å få en beskrivelse på hvordan du oppdaterer metabeskrivelser.

Har metabeskrivelse noe å si for rangering?

I følge en offisiell redegjørelse fra Google i 2009 så teller ikke metabeskrivelser for rangering. Ikke tro at du kan droppe metabeskrivelser på grunn av den. For din rangering i Google avhenger av din sides CTR i søkeresultatet. Altså en rankingfaktor er hvor mange som faktisk klikker på din nettside i Google. Der spiller metabeskrivelser en stor rolle og man kan derfor si at metabeskrivelser inndirekte påvirker rangeringer.

Vil Google alltid vise dine metabeskrivelser?

Nei, Google kan i noen tilfeller velge en annen beskrivelse enn den du har satt opp. Det kan være fordi du har dupliserte metabeskrivelser eller fordi Google ikke syntes metabeskrivelsen din er god nok.

Eksempler på metabeskrivelser

Om du ønsker å se noe av vårt arbeid med metabeskrivelser så må du gjerne gå til Google. Skriv inn solcellepanel til hus og deretter så kan du gjette hvilken av oppføringene som vi har optimalisert. Kommenter gjerne nedenfor!

11 SEO TIPS

Ole Petter har laget en liste med sine 11 beste SEO-tips. Få dem på e-post ved å legge igjen e-postadressen din her.

Takk. Om få minutt vil du motta 11 SEO tips på e-post.