Det er en ganske kjedelig tittel på et utrolig spennende tema. Markedsføring handler om hvordan du kan øke salget i din nettbutikk. Uten markedsføring så vil du helt GARANTERT ikke lykkes, spesielt når det er så utrolig mange store og små aktører i omtrent alle nisjer. Det er helt essensielt at man lager en plan på hvordan man skal hente inn kunder og hvor man skal hente de.

Hvis du ønsker å ha en suksessfull nettbutikk med vekst så er det i utgangspunktet 5 måter å hente inn trafikk på som vi har nevnt nedenfor. Vi i Makai hjelper deg gjerne med annonsering på nett , ta kontakt for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg.

Betalt søk 

Betalt søk er de annonsene som ligger over og under under søkeresultatet i søkemotorene du bruker. Der det er garantert mest å hente er hos Google.  Google har et system som heter Google Ads, her kan du kjøpe annonser i søkeresultatet på de ordene du ønsker å være synlig på. Google har 7 plasseringer, hvilken plassering du “får” er avhengig av kvaliteten på dine annonser i kombinasjon med prisen du er villig til å betale. Det er derfor ekstremt viktig at du lager gode annonser og at du sørger for gjøre gode kalkulasjoner på hva en kunde er verdt for deg.

Det finnes veldig mange forskjellige søkemotorer, vi anbefaler at man starter med Google Ads. Når man behersker det – så er det naturlig å se om det er noe volum å hente fra andre søkemotorer.

Du kan lese mer om hvordan du lager de beste Google Ads annonsene her og hvordan du kommer i gang. Hvis du ikke ønsker å gjøre dette selv eller trenger hjelp, bruk kontaktskjemaet vårt i bunnen av siden og vi kan se på mulighetene for å hjelpe deg.

Social (sosiale medier)

Sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram kan være viktige kilder til salg. En av de enkleste og beste stedene å komme i gang med annonsering er på Facebook. Det kan være ekstremt effektivt og gjerne litt billigere enn f.eks betalt søk. På Facebook så gjelder det å vite hvem de potensielle kundene dine er – da kan du målrette kundene effektivt og selge mer enn du trodde var mulig.

Vi har laget en guide til deg på hvordan du kan komme i gang med Facebook annonser her. Hvis du ikke ønsker å gjøre dette selv – kontakt oss så skal vi komme med et tilbud til deg.

Influencers 

Du har kanskje sett et blogginnlegg hvor en eller annen blogger promoterer et produkt? Det kan være utrolig kraftig og drive utrolig mye salg. Det mest fristende som nettbutikk kan være å velge den største personligheten man finner men baksiden med med disse er at de ofte er ganske kostbare. Det kan derfor være mye mer effektivt å velge mange flere mindre – som man istedenfor å gi penger, gir et gratis produkt. Da kan man i teorien nå ut til veldig mange mennesker får svært liten kost.

Du kan lese mer om hvordan du kommer i gang med influencers her.

Affiliate 

Dette går litt som “hånd i hanske” med det ovenfor. Affiliate markedsføring er en svært effektiv måte å øke salgene i din nettbutikk. Det beste med affiliate markedsføring er at man kun betaler for kunder som kjøper noe. En enkel måte å forklare det på er at du lar andre nettsider og personer få lov å markedsføre din side mot en provisjon av det trafikken bringer inn. Så hvis din nettbutikk har en affiliate som sender 100 personer til din nettside, 20 av disse kjøper noe for 100,- kroner. Da betaler du den affiliaten en forhåndsavtalt % av disse 2000,- som affiliaten har generert.

Vi har laget den beste guiden for hvordan du kan bruke affiliate markedsføring her!

Søkemotorptimalisering

Vi begynte med å snakke om Google Ads, som ligger over søkeresultatet. Søkemotoroptimalisering handler om å optimalisere nettsiden for det “organiske søkeresultatet”. Det som vises under annonsene, disse plasseringene koster ingenting og kvaliteten på denne trafikken er som regel veldig høy. Selv om det ikke går an å “kjøpe” plasseringene – så må man jobbe veldig hardt for å rangere i toppen og det er nettopp dette søkemotoroptimalisering handler om.

Vi har laget en skikkelig god oppskrift på hvordan du “rigger” deg best for å rangere i toppen på dine søkeord. Les mer her eller du kan lese om hvordan vi kan hjelpe deg med din SEO her.

Epostmarkedsføring 

Vi har valgt å legge denne til slutt. Hvorfor? Fordi det er denne listen som gjør at din nettbutikk kommer til å vokse måned per måned. Alle kunder du har vil nok ikke melde seg på nyhetsbrevet, men mange vil. Dersom du bruker epostmarkedsføring riktig – så vil de kjøpe igjen. Jo flere kunder på listen – desto mer salg får du! Vi snakker her ikke om å spamme – men å bygge en god liste som hvis du bruker riktig kommer til å generere deg mye salg.

Vi har laget en guide her på hvordan du kommer i gang med epost markedsføring!

Øk salget i nettbutikken nå!

Få innlegget som Ole Petter har skrevet om krisesalg i nettbutikken direkte i din e-post.

You have Successfully Subscribed!