Hvis du har en bedrift som ønsker flere kunder så er Google annonser eller Google Ads en veldig effektiv måte å få flere kunder på. Dette er annonsering som kan få deg «øverst på Google» med en gang uten at du trenger å vente på det. Google sitt søkeresultat består nemlig av 2 forskjellige områder, det betalte søkeresultatet (Google Ads/Google annonser) og det organiske søkeresultet. For en bedrift så er det mest lønnsomt å ligge i det organiske søkeresultatet men det kan ta tid, ressurser og man klarer heller ikke derfor å være synlig på alt. Derfor bør man satse på søkemotoroptimalisering og Google annonser!

 I dette blogginnlegget skal jeg gå litt inn på hvordan du kan komme i gang med Google annonser. Vår erfaring er at man oppnår bedre resultater dersom man bruker noen som har erfaring med oppsett og optimalisering av Google Ads. Vi hjelper deg gjerne med å sette opp annonser i Google. Hvis du ønsker hjelp til å sette opp annonser i Google så kan du ta kontakt med oss her for et uforpliktende tilbud på Google Ads til din bedrift. Vi anbefaler at du leser vårt blogginnlegg om hvordan du kan jobbe med SEO her

Guiden er delt inn i følgende punkter:

Søkeord

Hvordan gjøre en søkeordsanalyse?

Slik setter du opp annonsene

Hva kan vi hjelpe med?

Søkeord

Før vi begynner å gå igjennom hvordan man setter opp annonser i Google så må man vite hvor man ønsker å være synlig. Når du skal annonsere på Google så kjøper du synlighet på ord. Det betyr at annonsene du lager vil komme opp når en potensiell kunde ser etter tjenester eller produkter som du tilbyr. Jeg kan ta Makai som et eksempel. Når jeg setter opp annonser i Google så målretter jeg mine annonser mot søkeord som relaterer seg til annonsering, synlighet på nett, nettsider og digital markedsføring.

Veldig mange tenker at det er veldig lett å komme frem til disse søkeordene, men hvis man skal gjøre det skikkelig så er det faktisk en ganske stor jobb. Før man setter opp en kampanje med Google-annonser så bør man først ha gjort en søkeordsanalyse. Det handler om å finne ut hva dine potensielle kunder søker etter i Google. Hvis man ikke gjør en søkeordsanalyse så ender man som regel opp med å annonsere på de ordene man tror at kundene søker etter. Man kan få resultater på de ordene men hvis man ønsker enestående gode resultater så er en søkeordsanalyse helt nødvendig.

Hvordan gjøre en søkeordsanalyse?

Det finnes flere måter å gjøre søkeordsanalyser på men når jeg gjør en søkeordsanalyse så bruker jeg et regneark hvor jeg bruker data fra Google Search Console og søkeordsdata fra Google. Deretter så går jeg igjennom dette regnearket veldig systematisk for å finne relevante søkeord og søkevolumet. Noen ord som ikke er relevante fjerner jeg i denne prosessen.

Deretter så prøver jeg å gruppere disse søkeordene i forskjellige grupper. Hver gruppe har søkeord som er relevante for den gruppen. Hvis du f.eks driver en bedrift som selger kjøkkenutstyr så ønsker du kanskje en gruppe for kaffemaskiner, kjøkkenmaskiner, kniver og en for kokkebekledning. Dette gjør den videre prosessen i Google Ads mye enklere for deg.

En søkeordanalyse gir deg ikke bare oversikt over hvilke ord du burde satse på, men den gir deg en oversikt over søkevolumet som finnes der ute. Denne informasjonen er ikke bare verdifull for deg når du skal sette opp annonser men den kan brukes når du skal lage en SEO-strategi.

Slik setter du opp Google Ads/Annonser

Nedenfor skal jeg ta deg igjennom hvordan du kan sette opp Google-annonser helt selv, steg for steg. Hvis du skulle trenge hjelp med noen av stegene så ta gjerne kontakt med meg for et uforpliktende tilbud på hjelp med dine Google-annonser.

Sett opp din Google Ads konto

For å kunne sette opp Google Ads så må du først registrere deg som kunde. Dette er veldig enkelt, du trenger bare å gå inn på Google Ads.

 

Når du går inn på Google Ads for første gang så får du opp dette. Hvis du ikke allerede har en Google Ads konto så klikker du på «start nå».

 

For å kunne registrere deg så trenger du å ha en Google-konto. Hvis du har det så vil du få valget med å logge deg inn Google med din konto. Hvis du ikke har det så vil du få valget til å opprette en egen konto. Du trenger ikke å opprette en GMAIL-konto, du kan bruke den eksisterende eposten din. For å opprette konto så må du bekrefte eposten din og du må verifisere ditt telefonnummer.

 

hvordan-opprette-google-konto

Hvis du ikke har en Google-konto så er det veldig enkelt å opprette en.

 

Logg deg inn på Google Ads

Nå som du har en Google-konto så må du gå inn i Google Ads. Siden du mest sannsynlig ikke har noe særlig erfaring med å sette opp Google Ads og du ønsker å gjøre det selv så anbefaler jeg at du bruker Google sitt hurtig verktøy. Etterhvert som du lærer så vil du bruke den litt mer kompliserte måten å sette opp Google Ads. Hurtigverktøyet til Google er den perfekte måten for deg å lære hvordan man setter opp annonser i Google.

 

Du burde velge i menyen hvis du ikke har brukt Google annonser selv før. Velg det valget osm passer din virksomhet best. Hvis du er usikker på hva du bør velg så anbefaler jeg at man velger «Få flere salg eller registreringer på nettstedet ditt».

 

Fyll ut informasjon om bedriften din

 

Her skal du fylle ut navnet på bedriften din og adressen til din bedrifts nettside. Når du har gjort dette så klikke du på neste.

 

Hvor er kundene dine?

Dette er et veldig viktig steg når du skal sette opp dine Google-annonser. Hvor er kundene dine? Hvis du f.eks tilbyr tjenester på østlandet så er det ikke noe poeng å være synlig i Tromsø. Derfor er det veldig viktig at du gjør riktige innstillinger her. Hvis du ikke gjør det så kan du ende opp med å betale for klikk på annonser som du ikke vil ha.

 

Velg hvilken radius du ønsker at annonsene dine skal vises. Du han her velge byer og steder. I tillegg så kan du velge hvor mange KM i radius du ønske å være synlig i.

 

Legg inn søkeord

Nå er det på tide å legge inn søkeordene dine. Hvis du har fulgt denne guiden så har du en liste med søkeord. Du kan bruke disse søkeordene nå. Legg søkeordene inn under. Hvis du har flere grupper med søkeord så kan du velge å kun legge inn den ene gruppen. De andre gruppene med ord kan du legge inn senere. Dette er det eneste jeg mener at dette verktøyet manglet. Det burde vært mulig å legge inn gruppene med søkeord allerede her.

 

Her kan du legge inn søkeordene som du har funnet frem. Google vil komme med forslag til søkeord.

 

Lag annonser

Endelig så kan du begynne å lage annonser. Her anbefaler jeg at du lager minst 2-3 annonser. Hvis du trenger tips til hvordan du lager annonser så har Google eksempler som du kan bruke for å lage dine første annonser. Det er viktig å få frem en klar oppfordring til kundene som sitter i Google. Annonsen du lager bør relatere seg til søkeordene du oppga i punktet ovenfor.

 

Her lager du annonsen. Google har noen regler her men systemet vil si i fra dersom du gjør en «feil». Du bør tenke at dette er en annonse og at du bør ha en klar oppfordring til de som ser annonsen din til å klikke på din.

 

Lag budsjett

Du er nesten i mål nå og snart kan annonsene dine vises på Google men du må først angi et budsjett. Her kan oppgi daglige budsjett eller månedsbudsjett. Du bør velge budsjett ut i fra det markedsbudsjettet din bedrift  har og i starten så trenger man ikke å gå «all in» med en gang.  Så lenge du har stort nok budsjett til at din bedrift kan få volum inn så er det en god start. Man må uansett inn å optimalisere etterhvert og det er bedre å gradevis øke budsjettet til man er sikker på at man har de riktige innstillingene.

Etter at du er ferdig med dette steget så skal du kun legge inn dine betalingsdetaljer før annonsene dine sendes til godkjenning. Google lar deg kun betale med et bankkort, man får ikke muligheten til å få faktura før man bruker mye penger. Det er heldigvis veldig enkelt å ta ut bilag fra Google og du kan selv sette faktureringsgrense.

Hva kan vi hjelpe med?

Hvis det er så enkelt å sette opp annonser i Google så spør du deg kanskje nå hva jeg kan hjelpe med og hvis du tidligere har brukt noen andre så lurer du kanskje på hva de egentlig har tatt seg betalt for? Da er det viktig å understreke at dette verktøyet ovenfor er en slags «light versjon» av Google Ads. Jeg og Marianne (Marianne er min Google Ads-ekspert) har satt opp mange kampanjer før og jobber i dag daglig med Google-annonser.

Jeg og/eller Marianne kan hjelpe deg med å finne søkeord igjennom en søkeordanalyse. Deretter så kan vi strukturere en konto til deg som er rigget for suksess i Google Ads. Hvis du bruker Google sitt «smart verktøy» så får du Google-annonsene opp men veldig mange gjør småfeil her som i sum kan koste mye penger over tid. Vi kan hjelpe deg med å sette opp Google annonser som fungerer, vi har til sammen over 20 års erfaring med Google Ads. Det åpner seg hele tiden nye muligheter opp i Google Ads og vi følger med slik at våre kunder får gode resultater. 

Hvor mye koster Google annonser?

Hvis du setter opp Google Ads selv så betaler du kun for klikkene de genererer inn til din nettside. Klikkprisen på annonsene er bestemt av konkurransen i Google. Hvis du har mange konkurrenter som annonserer på de samme ordene som deg så stiger prisen. Det er nettopp derfor jeg innledet med at en søkeordsanalyse er viktig. Da kan man finne de ordene som kanskje ikke konkurrentene annonser på og man kan få billigere klikk inn til sin nettside.

Dersom du ønsker at vi skal hjelpe deg med Google Ads så har vi standardpriser som inkluderer en søkeordsanalyse før vi påbegynner annonsene, oppsett av annonser og optimalisering av annonsene underveis. Vi tilbyr fra 3-12 måneders avtaler!  Noen bedrifter ønsker å lære seg Google Ads og styre disse selv. Dette forstår vi og derfor tilbyr vi workshops. Ta kontakt med oss for å ta en nærmere prat om hvordan vi kan hjelpe din bedrift med Google Ads.