Skriver du innhold som folk engasjerer seg i?

Søkemotoroptimalisering har de siste årene dreid seg veldig mye om innhold og det ser ikke ut til å bli mindre viktig. Det finnes utrolig mange som skriver artikler og blogginnlegg på sine nettsider. Kun 9 % av alt innholdet som produseres og publiserer får organisk trafikk fra søkemotorene. Det er derfor ekstremt viktig å skrive innhold som rangerer på søkeordene du ønsker. For å få det til så må man skrive innhold som søkemotorene og dine besøkende liker.

De aller fleste skriver innhold selv men noen bruker en tekstforfatter. Denne guiden er laget for både deg som skriver tekst selv eller for deg som skriver innhold for andre.

Hvordan finne emner å skrive om?

For å kunne skrive godt innhold så er man nødt til å ha et godt emne og når man skal kombinere dette med et nøkkelord så kan det være svært vanskelig. Vanligvis så får man god hjelp her med å se hva som rangerer i dag og man kan i mange tilfeller «stjele» ideen, så lenge man lager en bedre artikkel.

Hvis man er veldig usikker så kan det være greit å bruke et seo verktøy for å finne ut hva folk søker etter. Her er et av mine absolutte favoritter et verktøy som heter StoryBase.com. Når jeg skriver inn ordet «SEO» så får jeg opp mange forskjellige kombinasjoner av søk med ordet SEO i. Det er ikke alle ord som fungerer like godt der og da kan man bruke et annet verktøy for å se om det kommer mer der.

Uansett så er det like viktig å finne et emne og et spinn på artikkelen som er interessant for de som klikker på den. Ofte så kommer jeg over artikler hvor folk har gjort det jeg kaller «skriver i ring». De har skrevet en artikkel for å rangere, men de har enten ikke brukt nok tid eller så har de ikke hatt god nok kunnskap til å skrive innhold.

Hvis man ikke finner noe interessant innhold å skrive selv så kan det være en ide å høre med noen andre ansatte. F.eks hvis du jobber i en salgsavdeling i en rørlegger bedrift og ikke vet hva slags innhold du skal skrive. Gå til rørleggerne på gulvet, spør om det er noen spørsmål som kundene stiller ofte eller om det er noen feil som man gjør. Da kan du finne indrefileten av innhold som du kan spikre på noen nøkkelordene.

Delbart

Vi har tidligere skrevet om hvor viktig lenker er for å få rangerer. Godt innhold er den beste måten å få lenker på. Det er derfor viktig at man sørger for at innholdet enten er oppsiktsvekkende eller at det er best på sitt felt.

Det enkleste er å sørge for at innholdet ditt er så bra at folk ønsker å dele dette på sine nettsider, Facebook og lignende.

Lengde på innhold

Det er veldig mange som bryr seg veldig om lengden på innholdet, men det er som regel de som skriver uinteressant innhold. En artikkel blir i utgangspunktet ikke bedre av å være lengre eller kortere. Det viktigste er at innholdet er bra, lettlest og gir brukeren verdi i en eller annen form.

En strategi som veldig mange nettsider har tatt i bruk er å lage lengre artikler istedenfor flere små. Artikler som er lengre virker å prestere bedre i Google enn de som er veldig korte. En anbefalt mengde på ord er mellom 500-2000 ord.

Selv så er jeg overbevist om at kvaliteten går over lengden. Derfor prøver jeg å ha et mangfold av artikler som er korte, medium og lange. Jeg tenker at det er mest naturlig og derfor råder jeg deg til å ikke tenke så mye på lengden.

Det som er viktig er at du ikke skriver mange korte artikler for å rangere. Dette vil Google fange opp enten igjennom en algoritme eller manuelt, du risikerer at nettsiden blir merket som spam.

Vi har skrevet en artikkel om hvor langt et blogginnlegg burde være her!

Titler og metabeskrivelser

Det er utrolig viktig å lage gode titler som inkluderer nøkkelordet du ønsker å rangere på. Jeg pleier alltid å inkludere nøkkelordet i tittelen på det jeg ønsker å rangere på, men kun en gang. I tillegg så prøver jeg å legge til firmanavnet i tittel.

Her er et eksempel på tittel og beskrivelse jeg har laget til Søkemotoroptimalisering.com

I metabeskrivelsen så bruker jeg å være så direkte som mulig, med en klar oppfordring til å besøke artikkelen eller undersiden min. Jeg er litt nerd, men jeg optimaliserer ofte mine metabeskrivelser for å se hva som fungerer best.

Før hadde innholdet i metabeskrivelser en direkte effekt på rangeringen i Google. Nå er det i følge Goolge ingen innvirkning på dette. Nå er det effekten av metabeskrivelser som påvirker rangeringen. Det betyr at hvor mange som klikker på deg kontra hvor mange som klikker på de andre resultatene vil ha en effekt på hvordan Google rangerer deg. Dette vil ha mest å bety for deg som rangerer som nummer 1,2,3 på et ord.

Vi har skrevet en artikkel om hvordan du kan skrive gode metabeskrivelser her.

Hvor lang tid tar det før innholdet begynner å rangere?

Google sin «edderkopp» er innom nettsiden din fra tid til annen. Når Google er innom din nettside så vil den få med seg innholdet du publiseres. Hvis nettsiden din er helt ny så kan det ta lang tid før det rangerer på førstesiden.

Hvis du ikke ønsker å «vente på Google» da kan du bruke Google Search Console. Her kan du be om Google kan besøke nettsiden din eller besøke en spesiell nettadresse. Da blir den normalt indeksert i Google etter svært kort tid.

Oppsummering

For å kunne skrive innhold som er SEO-vennlig så må man skrive godt og engasjerende. God flyt, kunnskap og enkelhet slår lengde alltid. Optimaliser metabeskrivelse og tittel. Jeg velger å avslutte med en quote:

«If you build it, they will come»

Field of Dreams

Ps: Jeg har laget en guide som baserer seg på min erfaring med egne nettsider og innhold som jeg har skrevet for andre. Om du skulle trenge hjelp med innhold så må du gjerne kontakte oss her eller du kan lese litt om hvordan vi jobber med innhold her.

11 SEO TIPS

Ole Petter har laget en liste med sine 11 beste SEO-tips. Få dem på e-post ved å legge igjen e-postadressen din her.

Takk. Om få minutt vil du motta 11 SEO tips på e-post.