I det siste så har det florert med mange forskjellige poster på Linkedin hvor mange selverklærte eksperter går ut med at norske nettbutikker vil bli utkonkurrert. Men hvordan har det egentlig gått i USA med nettbutikkene og er vi døden nær?

Her i Makai vi syntes dette virker veldig overdrevet men likevel et viktig tema. Hvis Amazon kommer til Norge. Så kommer det til å være et nødvendig sted for alle nettbutikker å være. Det kommer til å presse marginene til alle nettbutikker og det kommer til å bli enklere for andre å konkurrere med deg. Man kan nok sammenligne Amazon sitt eventuelle inntog som da Hotels.com gjorde sitt store inntog i Norge. Flere hoteller klaget, prisene ble presset ned, flere hoteller fikk mange flere kunder enn de hadde hatt tidligere og noen hoteller fikk mange færre kunder.

Hvis Amazon velger å komme til Norge så bør man kaste seg på og være noen av de første på plattformen deres. Grunnen til det er at da har man lengst mulig tid å lære seg «gamet». Amazon baserer hele sin modell på algoritmer som bruker flere parametere på hvordan de rangerer produkter. Akkurat som i Google, så handler det om å rangere øverst på de viktige ordene.

Dersom du og din nettbutikk er forberedt på Amazon sitt eventuelle inntog, da vil dere nok overleve dette. Man må bare i ta bruk det og bli veldig god på det.

Vi har skrevet to artikler om hvordan du kan gjøre din bedrift eller nettbutikk klar for Amazon sitt inntog:

Hvordan lykkes med Amazon?

Hva er Amazon FBA?

Øk salget i nettbutikken nå!

Få innlegget som Ole Petter har skrevet om krisesalg i nettbutikken direkte i din e-post.

You have Successfully Subscribed!