Det er mange måter å hente inn nye kunder på, søkemotoroptimalisering er etter min mening en av de viktigste måtene man kan hente inn kunder på. SEO bør ha sin plan i markedsplanen til din bedrift og det bør investeres i. Her er noen av grunnen til at jeg mener at din bedrift bør investere i søkemotoroptimalisering:

  1. Man henter inn kunder direkte uten noe fordyrende eller forsinkende mellomledd.
  2. Ved å rangere godt i søkemotorene så viser man styrke og konkurransekraft.
  3. SEO gir din bedrift synlighet som du kan bruke til å formidle ditt budskap og ditt brand .
  4. Når man rangerer høyt på søkeord i sin nisje så gir dette deg en kredibilitet som kunder og samarbeidspartnere legger merke til.
  5. Hvis man investerer i SEO så får man en god ROI over tid i form av salg og nye kunder.
  6. Trafikken fra organisk konverterer bedre og har høyere kvalitet enn annen trafikk.
  7. Investeringen din i SEO kan måles på flere måter og man kan enkelt finne ut ROI av investeringen.
  8. SEO vil redusere din gjennomsnittelige kostnad for å få en en kunde.
  9. Søkemotoroptimalisering kan redusere kostnader du har til annonsering i dag.

Det er derfor ikke veldig rart at veldig mange norske bedrifter og organisasjoner satser på søkemotoroptimalisering. Kostnaden ved å komme i gang kan virke høyt sammenlignet med en annonse på Google eller en annonse på Facebook. Forskjellen er at man kan høste frukter av et godt SEO-arbeid i flere år etter investeringen. Jo mer man jobber med det, desto enklere blir det for den aktuelle bedrifter å rangere på andre ord.

Hvordan måler man investeringen?

Det er flere måter å måle effekten av pengene du investerer. Den beste måten er å se på økning av salg eller henvendelser fra organisk trafikk. Hvis man har et produkt som er vanskelig å måle så kan man måle investeringen på rangerer og trafikk inn til siden.

Jeg pleier å anbefale alle som skal investere penger i SEO at det er best om man setter opp en slags måling i Google Analytics på ordre eller henvendelser. Jo mer nøyaktig måling, desto enklere blir det å satse videre og få ennå bedre resultater.

Hvor mye bør man investere i SEO?

Dette avhenger veldig av hvor mye penger man har til å investere og kanalene man bruker i dag. SEO bør være en del av flere virkemidler for å få trafikk inn til nettsiden. Det som er litt spesielt med SEO er at det ofte tar litt tid før resultatene kommer. Hvis du investerer 100 000 i SEO på en måned så får du ikke full effekt av disse med en gang. Til forskjell fra annonse-former som Google Ads og Facebook Ads, hvor man vet sånn ca hva man får igjen.

Man bør finne ut hvor mye man har råd til å investere over tid. Du kommer til å få igjen for pengene, men det kommer ikke med en gang. Ofte så er det vanlig at man investerer en større sum når man starter opp med SEO og deretter så går et mindre beløp i måneden til å optimalisere. Her er det selvfølgelig forskjellige caser og det er ikke alt som er riktig for alle.

Trenger du hjelp med SEO til din bedrift?

Hvis du trenger hjelp til SEO så kan vi hjelpe deg på flere måter. Vi kan hjelpe deg med å lage en SEO-strategi , implementering av SEO og hvis du ønsker å gjøre jobben selv så tilbyr vi skreddersydde SEO-kurs for å få deg i gang.

Ta kontakt her for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe din bedrift med SEO.

11 SEO TIPS

Ole Petter har laget en liste med sine 11 beste SEO-tips. Få dem på e-post ved å legge igjen e-postadressen din her.

Takk. Om få minutt vil du motta 11 SEO tips på e-post.