lokal-seo

Lokal SEO handler om å gjøre deg og din bedrift synlige til mulige kunder i området du befinner deg i. Et godt praktisk eksempel på lokal søkemotoroptimalisering er f.eks når et rør frosset i vinter hos meg. Da gikk jeg inn på Google og skrev «rørlegger åsgårdstrand». Jeg fikk opp noen bedrifter og valgte den med flest positive tilbakemeldinger som tilfeldigvis rangerte som 1#.

Det er dette lokal SEO handler om. Få trafikk inn til din nettside fra mulige kunder i nærheten av deg. Dersom man får denne trafikken inn så tjener investeringen din seg inn ganske rask. Dette er kunder som er i nærheten av deg og som har søkt etter tjenester/produkter du tilbyr.

Lokal SEO krever at man ser på flere faktorer. Her de viktigste faktorene:

  • Linker
  • Relevans
  • Beliggenhet
  • Omtaler

Hvem burde gjøre lokal SEO?

De aller fleste bedrifter burde satse på lokal SEO uansett om de selger B2C eller B2B. Det fungerer like godt for små lokale bedrifter til større bedrifter men virkningen kan nok være mest ekstrem for lokale bedrifter.

Hvor lang tid tar lokal SEO?

SEO er kjent for å ta lang tid men på lokal SEO så kan man oppnå resultater forholdsvis raskt ved å optimalisere. Man bør uansett ha en realistisk forventning på at det kan ta noen måneder før man begynner å se skikkelige resultater.

Hvordan ser fremtiden ut for lokale søk?

Lokal SEO har vært et «buzzord» innenfor SEO lenge. Det har blitt solgt lokal SEO i mange forskjellige varianter og til priser. Det først nå de siste årene at vi har sett at Google My Business for mange visninger og blir brukt i søkeresultatet ofte.

Med bakgrunn i at talesøk stadig blir viktigere så vil lokal SEO bli viktigere. Det vil komme flere dingser inn i vårt liv som vi snakker med. Det kan være når vi skal kjøre bil eller når du sitter i stua å skal bestille pizza.

Trenger du hjelp med lokal seo?

Vi har lang erfaring med søkemotoroptimalisering og lokal SEO. Ta kontakt for et uforpliktende tilbud om hvordan vi kan hjelpe din bedrift med lokal SEO.

11 SEO TIPS

Ole Petter har laget en liste med sine 11 beste SEO-tips. Få dem på e-post ved å legge igjen e-postadressen din her.

Takk. Om få minutt vil du motta 11 SEO tips på e-post.