Veldig mange drømmer om å drive nettbutikk, men dropper det fordi det tar mye plass og logistikk. Det mange glemmer er at det finnes måter å drive en nettbutikk på uten at det tar opp plass og i noen tilfeller at du slipper å binde opp penger i en varebeholdning.

For å slippe å ha et lager så har du 2 muligheter:

Outsource lageret til din nettbutikk

Dette er veldig vanlig i USA, men ikke så veldig vanlig i Norge. Det finnes noen få tilbydere av dette, men det vil nok helt sikkert komme flere tilbydere med tiden. Det å outsource lager og logistikk kan spare deg for mye voksesmerter og gi deg bedre priser på frakt.

Når man outsourcer lageret så outsourcer man samtidig logistikk, utsendelse, returer og pakking. Dersom man har teknologien og muligheten til det, så kan man med det samme automatisere innkjøpene. Til slutt så sitter man der å kun trenger tenke på kundeservice og hvordan man henter inn kunder.

Dette høres jo veldig bra ut, men det er selvfølgelig ikke gratis. Alt avhenger av hvor mye volum du har i dag på salg, varemottak og returer. Dette er alle faktorer som sammen spiller inn på den totale kostnaden i måneden. Dette er derfor en tjeneste som de færreste nye nettbutikker har økonomi til, men etterhvert så kan dette være en veldig god løsning.

Dropshipping

Dette er det mange vil kalle det «sorte fåret» innen nettbutikker, men det er en mulighet som flere burde vite om. Med dropshipping så er terskelen økonomisk veldig lav for å komme i gang med nettbutikk og man slipper å ha et eget lager eller kostnader med frakt/logistikk.

Det er nesten for godt til å være sant. Det er i hovedsak kun utenlandske aktører som tilbyr såkalte «dropshipping» løsninger. Vi har laget en helt egen artikkel om dropshipping som du finner her. Kort forklart så er dropshipping når man selger produkter som man selv ikke har på lager, man kjøper kun de produktene når man selger noe. Det betyr med andre ord at risikoen er mye mindre enn med en tradisjonell nettbutikk.

De negative sidene med dette er at det ofte er lenger tid enn hvis du f.eks bestiller fra en nettbutikk med lager i Norge. Det kan også være problematisk å selge ting man ikke har kvalitetsikret selv.

Bør jeg ha en nettbutikk og et lager?

Hvis du ønsker å bygge en nettbutikk som du kan leve av og få kontroll over. Da er det helt essensielt at du helt i starten lærer deg hvordan alt fungerer. I oppstarten av en nettbutikk så trenger man heller ikke noe stort lager. Etterhvert som man vokser så kan en outsourcing være en mulighet litt senere.

Dersom du er usikker på om nettbutikk er noe for deg, men du ønsker å teste ut hvordan det er. Da kan en nettbutikk med dropshipping være en fin start for å lære. Les mer om dropshipping her!

Trenger du hjelp til markedsføring av din nettbutikk?

Selv om du starter en nettbutikk uten lager så er du helt nødt til å få besøkende inn på din nettbutikk. Vi kan hjelpe deg med å sette opp annonser slik at du kan begynne å selge produkter fra dag en. Makai tilbyr i t tillegg digital strategi og SEO.